Guia de coses imprescindibles pel nadó

Hola! si estàs llegint aquesta guia probablement és perquè estiguis esperant un bebè: Enhorabona! T'espera una etapa molt intensa i molt bonica durant els propers anys.
Els futurs pares i mares solem tenir molts dubtes a l'hora de saber tot el què caldrà abans de l’arribada del bebè. No pateixis, és completament normal i a tots ens ha passat.
Quan començàvem a investigar, molts dels productes encara no sabíem ni per a què servien. Després de moltes proves i preguntes, vàrem decidir preparar aquesta guia. Hi trobaràs tots els productes que més ens han ajudat amb la criança del nostre nadó i que creiem que també us ajudaran a vosaltres.
Sobre els links de venda: veuràs que alguns productes tenen un enllaç a Amazon o a El Corte Inglés. Si acabes comprant algun producte a través dels nostres links, tot i que a tu et costarà el mateix, nosaltres ens emportarem una petita comissió. Tot i això, la nostra intenció és crear una guia de qualitat basada en la nostra experiència, no endur-nos uns cèntims per la teva compra. Si un producte que considerem important no està disponible a aquestes botigues o sabem que hi ha alternatives millors, et posarem l'enllaç al lloc web oficial o a alguna altra botiga on el puguis trobar.
I res més. Esperem que et sigui molt útil!

Hi ha infinites opcions de cotxets per triar i el rang de preus és molt ampli. Hi ha cotxets "premium" que superen els 1.000 euros i hi ha cotxets molt bàsics.
Pel que fa a característiques a tenir en compte, a part del preu, es pot valorar la maniobrabilitat, la comoditat pel bebè, la lleugeresa, si es plega fàcilment, si es poden acoblar accessoris (capota del sol o la pluja, bossa, etc.)...
És molt difícil trobar el cotxet perfecte, perquè "el cotxet més lleuger" té punts febles i "el cotxet més robust" en té d'altres. Llavors, després de veure'n molts, vam triar un que complia perfectament en tots els apartats. Potser no és el millor en cap, però no té cap punt feble. A posteriori, creiem que la decisió va ser encertadíssima. Ens ha servit des del naixement (amb el cabàs) i esperem que duri com a mínim fins que la nostra filla tingui més de dos anys.
Si busqueu un cotxet lleuger i versàtil, aquest model és ideal. L'hem tingut amb la nostra filla i ens ha agradat la seva fàcil maniobrabilitat i l'estructura robusta d'alumini, que el fa molt durable sense sacrificar la comoditat de portar un cotxet lleuger. Pesa 7,9 kg el xassís, 4,3 kg l'hamaca i 4,3 kg el cabàs. El vostre sistema de plegat compacte facilita tant el transport com l'emmagatzematge.
Les rodes dissenyades per a tot tipus de terrenys asseguren un passeig suau i agradable. Pel que fa a l'emmagatzematge, inclou un cistell ampli sota el seient. Les noves versions inclouen l'arnès magnètic perquè sigui més fàcil de cordar.
Us l'enllacem al pack amb el cabàs ja que creiem que és ideal per poder portar el nadó des de l'etapa de nounat. El matalàs del cabàs és antiofec.
Aquest cotxet no l'hem tingut personalment però alguns dels nostres amics sí. Encara que en línies generals ens agrada més el Jané, si busques una opció més econòmica, pot ser una bona alternativa, per això ho hem inclòs en la guia.
El seu disseny és robust i porta rodes de goma i amortiment per a tenir un passeig agradable. El manillar és ajustable i la cistella ofereix ampli espai.
Al pack que enllacem s'inclou la cadira de cotxe MINK, que serveix tant de portanadons com de cadira de cotxe per a nens fins a 13 kg.
Si el vostre bebè neix a la tardor o a l'hivern necessitaràs un sac per al cabàs i més endavant per a la cadireta (a partir dels 6 mesos, però depèn del ritme i creixement de cada nadó).
El sac pot usar-se com a amanyac, com a sac per al cabàs o com a matalasset per al bressol. Està fabricat amb un 95% de cotó i un 5% d'eslastà i abriga bastant.
Les mesures són universals per a adaptar-se a qualsevol cabàs, així que encara que no compreu el cotxet de Jané, no hauríeu de tenir problemes per a utilitzar-lo.
Només amb les cadiretes de cotxe ens hem passat hores i hores i hores investigant, ja que aquí ja no entraven en joc només temes de comoditat o estètica, sinò la seguretat de la nostra petita. La veritat és quan vam començar a investigar vam veure que es tractava d'un món molt extens. Intentarem resumir els punts claus que creiem que has de saber a l'hora de triar la cadira:
En funció del pes i alçada del nadó, les cadiretes es classifiquen en els grups 0/0+/1/2/3 segons la normativa actual i-Size. Algunes cadiretes són vàlides només per alguns grups i altres són evolutives i serveixen des del primer moment. Per poder-la utilitzar amb nounats cal que sigui del grup 0. Si és evolutiva, et durarà molts anys. Si no, l'hauràs de substituir per una altra quan el teu fill/a vagi creixent.
El que vam veure és que alguns llocs deien que les més segures són les que són aptes només per un grup concret, com si al haver estat dissenyades específicament per aquell grup estiguessin "més preparades". En altres llocs diuen que això no té importància ja que totes les cadiretes passen uns estàndards de qualitat molt exigents.
Nosaltres hem tingut una cadireta evolutiva que ens ha servit des del naixament i estem molt contents, ha sigut molt pràctica i sempre ens ha donat sensació de seguretat. La majoria dels nostres amics amb fills també tenen cadiretes evolutives, pràcticament no hem vist a ningú que utilitzi cadifetes d'un grup específic.
De fet, hem tingut vàries, una principal pel nostre cotxe i un parell de "extres" que vam instalar al cotxe dels nostres pares, i com que aquestes s'utilitzaven puntualment, les vam triar més econòmiques. Per lo que comentava dels estàndars de qualitat que passen, totes són súper segures, així que on que hem notat més diferència segurament sigui en la comoditat a l'hora de pujar a la nostra filla, la facilitat per girar la cadireta, la qualitat dels coixins o del seient (tot i que no les hem provat en primera persona, però per la sensació que dona veure la nostra filla asseguda en una o altra). Tot i així, si haguèssim de tornar a comprar-les i necessitem més d'una, repetiríem la estratègia: Una més "top" al cotxe principal per utilitzar-la a diari i per les altres optaria per alguna de les opcions més econòmiques.
Aquesta ha estat la nostra cadira principal des del naixement de la nostra filla i no podem estar més contents. La més còmoda de les que hem pogut provar a l'hora de pujar i baixar al bebè, i aparentment és la que hem vist més còmoda a la nostra filla. A mesura que anava creixent i li trèiem reductors i coixins, continuava estant súper còmoda. En altres cadires, depenent de l'època de l'any, trèiem suant a la nena, però aquesta té ventilació lateral i creiem que quan fa calor va més fresqueta.
A més es pot reclinar fàcilment, així que anàvem canviant la posició en funció de si volíem que s'adormís o no en cada trajecte.
Gira 360°, està homologada amb la normativa i-Size, té la connexió Isofix amb el cotxe... També té unes pestanyetes laterals que es despleguen al cordar el cinturó, li diuen "Guard Surround Safety" i és un sistema de seguretat extra per a impactes laterals.
Es pot utilitzar a contramarxa des del naixement fins a 105 cm (aprox. 4 anys).
Aquesta l'hem tingut instal·lada com a cadira secundària en el cotxe dels avis. Com a cadira principal potser se'ns queda una mica curta, però com a cadira auxiliar per a usar-la una vegada a la setmana, ha valgut la pena l'estalvi.
La cadira gira 360° per a poder pujar i baixar al nadó còmodament. És inclinable en diverses posicions i compta per descomptat amb la instal·lació Isofix.
La funda és extraïble i rentable (ho agraireu) i permet viatjar en sentit contrari des del naixement (usant un reductor) fins als 105cm (4 anys aproximadament).
Marques recomanades: boba i fidella.
Nosaltres hem provat tant fulard com motxilla, i en el nostre cas ens agrada més portejar amb la motxilla. Una vegada el bebè està portejat totes dues opcions són còmodes, però la motxilla és molt més àgil de posar. Tenim amics que prefereixen portejar en fulard i no els importa el ritual de col·locar al bebè dins. Suposem que és qüestió de gustos. Això sí, el bebè sembla súper còmode amb totes dues opcions.
Cal tenir en compte que la motxilla ha de ser evolutiva si vols portejar el teu bebè des del primer mes.
També és important el material del fulard i de la motxilla perquè s'adapti tant al fred com a la calor. És ideal que sigui fresc i lleuger, fet de viscosa de bambú, un material amb propietats termoreguladores que permeten mantenir el frescor a l'estiu i el calor a l'hivern.
Es tracta d'una manteta bastant fina i transpirable de cotó. Són teles elàstiques i són ideals com a manteta d'estiu, per cobrir-nos durant la lactància o per embolcallar al nostre nadó.
Us recomanem tenir mínim 2 o 3.
Grans, per fer de base en una superfície o embolcallar:
Petites, per netejar baves, lletades o pèrdues de llet del mugró:
Imprescindible per a la bossa de l'hospital i per la nostra estada allà. També per utilitzar durant els mesos més freds. Idealment que sigui de cotó, bambú o lli.

Serà el primer ninot en forma d'animal i manteta del vostre nadó. Crearà un vincle especial amb ell i l'utilitzarà per a calmar-se quan tingui ansieetat, per a dormir, per a tranquil·litzar-se...
Aconsellem a les mares que el mantinguin prop d'elles abans d'oferir-li al seu fill durant l'última etapa de l'embaràs. D'aquesta manera el nadó reconeixerà l'olor familiar i tindrà una sensació de protecció.
Es tracta d'una superfície dura per ajudar-los a desplaçar-se i fer la volta.
El Matchstick Monkey és un rosegador supercòmode per agafar i els agrada molt de ben petits. A tots els amics que els hi hem preguntat han tingut aquest.
Estan en diversos colors i han tret models per a diferents animals a part del petit mico. També hi ha alguna versió amb una forma una mica més complexa, nosaltres teníem el clàssic mico. Et deixem alguns que hem vist a Amazon però pots comprar el que més t'agradi.
També és recomanable tenir un mossegador de nevera per a calmar encara més les seves genives quan li comencin a sortir les dents:
Aquest està farcit d'un gel no tòxic que manté el fred més temps que els que estan plens d'aigua. Està lliure de BPA i és adequat a partir dels 3 mesos.

Tovallola amb caputxa
Joguines de bany
Kit amb raspall, tisores, tallaungles, etc.
Oli d'ametlles 100%
Crema de cul Weleda
Crema de cara Weleda
Xampú-gel
Toallitas i/o esponja
Si no voleu utilitzar sempre toallitas, podeu netejar al nadó amb una esponja amb una mica d'aigua i sabó
Amb pocs tòxics.
Linimento del panyal i gasetes
1 o 2 paquets de bolquers Talla 1
Netejador pels mocs i la cera orelles

Coixí de lactància
Biberó
Tirallets
Discos de lactància
Protector de mugrons + recollidor de llet
Trona
Pitets
Plats amb ventosa
Tuppers

Bressol de collit + roba de llit
Minicuna, bressol de barrots... el que preferiu vosaltres. No sempre s'utilitza.
Hamaca
Niu
Un niu et permetrà mantenir al nadó còmode i segur en qualsevol lloc: dins del bressol, al sofà o al llit.
